Zamieszczone przez natash
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Miałem jakiś płyn do szyb, nie pamiętam teraz nazwy, ale z mikrofibrą to było słabo, lepiej się ircha zachowywała.
[ Dodano: Pon 19 Mar, 12 19:09 ]
Z rzeczy które zauważyłem:
1) rysy na szybach po Murskiej, od 5 cm do 15 cm, za rok chyba sobie ją odpuszczę, tylko odmrażacz i porządny plastyk
2) na tylnych drzwiach wytarcia od uszczelek, narazie widać biały podkład to mam to w d..., ale prawie tylnych drzwi nie używam :roll:
3) odpryski do czarnego podkładu na masce, pewnie od kamieni, jedne trochę większy, ale widać biały podkład i trochę rudej i to chciałbym jakoś zabezpieczyć, jak?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashDodo Juice Lime Prime - jakie zadanie ma ten środek?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashCzym myjecie szyby żeby nie było smug, jaka szmatka i płyn?
Zamieszczone przez natashSzampon do karchera słabo się dosyć pieni, chyba powinien znacznie lepiej, tzn. piana powinna być mocno widoczna, czy mam złe wyobrażenia?
Zamieszczone przez natashDodo Juice Lime Prime - jakie zadanie ma ten środek?
[ Dodano: Wto 20 Mar, 12 08:06 ]
Zamieszczone przez dublin999moglibyście polecić mi coś czym doczyszczę plastiki (listwy zewnętrzne, chlapacze itd) z białych śladów po wosku które po zimie się na niech uwidoczniły?
[ Dodano: Wto 20 Mar, 12 08:08 ]
Zamieszczone przez natash3) odpryski do czarnego podkładu na masce, pewnie od kamieni, jedne trochę większy, ale widać biały podkład i trochę rudej i to chciałbym jakoś zabezpieczyć, jak?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
z takimi ubytkami-odpryskami to tylko lakier zaprawkowy i pózniej korekta-polerka. Numer lakieru widnieje na naklejce w bagazniku pod wykladzina.
Ewentualnie element do malowania.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Proszę o ocenę zestawu:
1) Mycie
Na razie posiadam szampon Triplewax Polymer Sealant (jakiś antykorozyjny 8) ), jak się skończy zainwestuję w coś innego.
2) Osuszanie
Zamierzam zainwestować w ręcznik Fluffy Dryer. Pytanie czy warto?
2) Glinkowanie
Zamierzam kupić ValetPRO Yellow Poly Clay Bar 100g. Glinka ponoć delikatna, a nie chcę na początku sobie porysować lakieru nieumiejętnym użyciem bardziej agresywnej glinki. Czy do tej gliny jako lubryfikantu używa się wody?
3) Woskowanie
Docelowo zamierzam zakupić Collinite 476. Jednak na razie na lato chcę mieć efekt „mokrego lakieru” i zamierzam kupić Chemical Guys Butter Wet. I tu pojawia się pytanie jakich szmatek używać do nanoszenia i polerowania przy takich woskach? Czy takowe są razem z woskiem?
Uprzedzam że jestem zielony liść w temacie car detailingu, ale powoli będę zdobywał wiedzę i kompletował kosmetyki.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabi_007Czy do tej gliny jako lubryfikantu używa się wody?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabi_007W tym teście glinki podali że można stosować ją do szyb?
Zamieszczone przez kabi_007Czy to coś daje?
Zamieszczone przez kabi_007Nie powstaną mikro rysy?
Zamieszczone przez kabi_007Zamierzam zainwestować w ręcznik Fluffy Dryer. Pytanie czy warto?
Przez rok okazał się na zmianę z pomarańczowym Janem Niezbędnym całkiem wystarczający.
Zamieszczone przez kabi_007Zamierzam kupić ValetPRO Yellow Poly Clay Bar 100g.Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Czas zacząć dobrze zadbać o kondycje lakieru- proszę o jakieś sugestie, zmiany , braki czegoś:
Mój pierwszy zestaw:
Szampon- MEGUIARS GOLD CLASS CAR WASH
Glinka- VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G
Coś na rysy- MEGUIARS SWIRLX \
Wosk - COLLINITE 915
Do tego-
Mikrofibra do wytarcia do sucha -SHOWCARSHINE FLUFFY DRYER
Pady do wosku i SWIRLX- MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD
Jakieś mikrofibry do wycierania wosku itp - ????
Jakaś gąbke bądź rękawice - ????
I czego jeszcze brakuje???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej-tdiCzas zacząć dobrze zadbać o kondycje lakieru- proszę o jakieś sugestie, zmiany , braki czegoś:
Mój pierwszy zestaw:
Szampon- MEGUIARS GOLD CLASS CAR WASH
Glinka- VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G
Coś na rysy- MEGUIARS SWIRLX \
Wosk - COLLINITE 915
Do tego-
Mikrofibra do wytarcia do sucha -SHOWCARSHINE FLUFFY DRYER
Pady do wosku i SWIRLX- MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD
Jakieś mikrofibry do wycierania wosku itp - ????
Jakaś gąbke bądź rękawice - ????
I czego jeszcze brakuje???
Cleanera, politury aby poprawić głębie, czegos do zmywania asfaltu,,do mycia felg czernidła do opon , plastiow. tyle na zewnątrz na początek :POI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
Komentarz